Zorgon ondergaat een voetbalkeeperstraining, geniet ervan en doet inspiratie op!

vandersar-390x219De consultants van Zorgon hebben eind november onder leiding van Bert Delleman, trainer bij Meer met Teams en ex professioneel keeper bij voetbalclub de Graafschap, een eenvoudige keeperstraining ondergaan en zijn meegenomen in de wondere wereld van de keeper!

Vanuit de keeperservaringen is er door Bert een vertaalslag gemaakt naar hun eigen vak en is er stil gestaan bij hun kritische momenten, waarop het verschil gemaakt wordt tussen succes en ‘falen’. Voor een keeper is de voorbereiding en warming-up voor de wedstrijd van cruciaal belang, de goal is 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog en de zestien meter lijkt oneindig lang. Zowel de geest als alle spieren in het lichaam moeten wakker zijn, anders kan hij het grote te verdedigen gebied niet bestrijken en het spel niet spelen. En hoe blijft de keeper geconcentreerd om de goede beslissingen te nemen, want in de wedstrijd krijgt hij slechts 5 cruciale ballen…….

Een fysieke warming-up voor een belangrijk gesprek bij een opdrachtgever is vaak niet mogelijk, maar als consultant kun je in de voorbereiding wel een fysieke plek kiezen, waarbij je naast het hoofd ook jouw lichaam prepareert op een topprestatie. Met alleen het hoofd halen we slechts 40% uit onze potentie. De concentratie blijft voor de Zorgon consultants hoog, door elke dag hoofd- en bijzaken te scheiden en een adequate prioritering te maken. Deze voorbereiding geeft overzicht en rust en zorgt voor een professionele dienstverlening en uitstraling richting hun opdrachtgevers. Net als een keeper houdt Zorgon het overzicht over het (werk)veld en stellen zij de veldspelers (het team bij de opdrachtgevers) in staat hun werk te doen door de juiste eerste pass te geven (het proces te analyseren en zo nodig te verbeteren).