Aan de slag met de Teamrollen van Belbin

Doelen van de training

  • Kwaliteiten in beeld brengen
  • Een stap maken richting een ‘lerend team’
  • Werken aan open communicatie, feedback en uiteindelijk: rolverdeling.
In deze praktische training van één dag leert het team elkaars kwaliteiten kennen en gaat men elkaar er op aanspreken. Tot slot begeleiden we het team van training naar (duurzame verandering) in de praktijk!

Test vooraf

Ter voorbereiding op deze training ontvangen alle teamleden de Belbin vragenlijst om inzicht te krijgen in hun eigen teamrol. De combinatie van teamrollen geeft waardevolle inzichten in de kwaliteiten, valkuilen en dynamieken van uw team. 

 

Over de teamrollen van Belbin
Mensen zijn verschillend in hun manier van werken, communiceren, informatie geven en ontvangen. Hoe diverser de teamleden zijn, hoe meer potentieel het team heeft, maar ook hoe lastiger de samenwerking vaak is. In deze training leert het team dat potentieel te onderzoeken en te benutten.

Meredith Belbin onderzocht twee decennia lang het effectief samenwerken van teams. Belbin onderscheidt acht teamrollen die elk zijn opgebouwd uit een aantal samenhangende eigenschappen en overtuigingen. De teamrollen versterken elkaar, vullen elkaar aan, zitten elkaar dwars, verstaan en misverstaan elkaar en leiden tot een voortdurend, vruchtbaar of vruchteloos debat.