Kennis & inspiratie

Van schapenmanagement naar ….

Uit 2013 maar nog steeds zo relevant en inspirerend!

“Waarom zelfsturende teams niet werken”

Blog uit NRC, erg leuk om te lezen!

“Maar het grootste bezwaar van een zelfsturend team is dat sturen alléén natuurlijk nooit voldoende is. Je hebt ook vaart nodig, iemand die schakelt, iemand die de bougies kan vervangen, die gaat tanken, voor de koffie zorgt en de TomTom heeft opgeladen. Maar bovenal moet er iemand zijn die remt.

Een zelfsturend team dat alleen maar loopt te sturen, komt nergens uit.”

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/06/japke-d-waarom-zelfsturende-teams-niet-werken-4163230-a1519961

See me

Inspirerend filmpje over elkaar echt ontmoeten:

“Het verhaal gaat dat bijgaande film is gebaseerd is op een tekst die gevonden is bij de spullen van een overleden man in een Verzorgingstehuis in Australië (er is zelfs een facebookpagina aan gewijd). Anderen mensen beweren dat het juist gevonden is tussen de spullen van een Schotse vrouw (zie hier voor de vrouwelijke versie). Er is zelfs een antwoord geschreven vanuit het perspectief van de verpleegster.

Wat zoek- en speurwerk door de BBC leverde op dat het in 1966 geschreven is door de Schotse verpleegster Phyllis McCormack.” (bron: verdraaide organisaties)

Het perfecte team volgens Google

Boeiend artikel over Google’s zoektocht naar het ontwikkelen van het perfecte team: http://www.nytimes.com/2016/02/28/magazine/what-google-learned-from-its-quest-to-build-the-perfect-team.html

Mooi om te zien dat ook hun zoektocht laat zien dat psychologische veiligheid in een groep het fundament is voor goede teamprestaties.

“When Rozovsky and her Google colleagues encountered the concept of psychological safety in academic papers, it was as if everything suddenly fell into place.”

Maar hoe creëer je dan psychologische veiligheid in een team? Toch weer bewustwording als belangrijkste stap:

‘Just having data that proves to people that these things are worth paying attention to sometimes is the most important step in getting them to actually pay attention,’ Rozovsky told me. ‘Don’t underestimate the power of giving people a common platform and operating language.’

Bekijk ook de Google hangout “Google’s five keys to a successful team”

Lees hieronder een samenvatting van het artikel en onderzoek met de TeamSpiegel.nu hoe veilig jouw teamleden zich voelen!

Lees verder »

Zelfsturende en lerende teams bij Lentis

lentis

Steeds meer organisaties maken gebruik van de TeamSpiegel™ om bij te dragen aan een cultuur van leren, ontwikkelen en vernieuwen, zo ook bij Lentis. Nu al maken zo’n 40 teams binnen Lentis gebruik van de TeamSpiegel™. Daar zijn wij natuurlijk erg trots op!

Lees verder »

Vluchtelingen en toeristen ontmoeten elkaar op Lesbos

The Island of all Together

‘De een gaat naar Lesbos voor een zonnige vakantie, de ander maakt vanuit Turkije de oversteek in een rubber bootje in de hoop een veilig heenkomen in Europa te vinden. Op één eiland komen twee soorten reizigers samen. Filmmakers Philip Brink en Marieke van der Velden nodigden toeristen en Syriërs uit om met elkaar in gesprek te gaan. In de korte documentaire The Island of all Together spreken vluchtelingen en vakantiegangers elkaar over oorlog en de overtocht, maar ook over werk, auto’s, kleinkinderen en lievelingsfilms.’ (bron: volkskrant)

The Island of all Together (Ned ondertiteling) from Philip & Marieke on Vimeo.

Zorgon ondergaat een voetbalkeeperstraining, geniet ervan en doet inspiratie op!

vandersar-390x219De consultants van Zorgon hebben eind november onder leiding van Bert Delleman, trainer bij Meer met Teams en ex professioneel keeper bij voetbalclub de Graafschap, een eenvoudige keeperstraining ondergaan en zijn meegenomen in de wondere wereld van de keeper!

Vanuit de keeperservaringen is er door Bert een vertaalslag gemaakt naar hun eigen vak en is er stil gestaan bij Lees verder »

In welke fase van ontwikkeling is uw team?

Onderstaande presentatie geeft een overzicht van fasen in groepsontwikkeling. Inzicht in de fase van een team helpt om een team op de juiste manier aan te sturen en/of om de juiste interventies toe te passen en daarmee een groep verder te helpen in haar ontwikkeling. Slide 9 bevat een overzicht van teamfasen en gerelateerde interventies (voor de teamleider).

Factoren die de volwassenheid van een team bepalen

Teamwerk is interactie

Groepsleden kunnen op twee manieren interacteren: op persoonlijk niveau en op taakniveau. Dit is van invloed op de groepsstructuur en de taakactiviteiten binnen de groep. De persoonlijke interactie hangt samen met de groepsstructuur, de mate waarin en de manier waarop groepsleden persoonlijk met elkaar omgaan en hoe de inter-persoonlijke relaties zijn.

Interactie op taakniveau (‘taakactiviteit’) is de manier waarop groepsleden interacteren als het gaat om hun taken. Rolverdeling, (positieve en negatieve) feedback, kennisdeling en doelen stellen zijn voorbeelden van taakactiviteit.

Lees verder »

Zonder blokkades de toekomst tegemoet

Veel ideeen op het gebied van persoonlijke effectiviteit zijn goed toepasbaar op team en zelfs op organisatieniveau. Zo ook de methode van Dale Carnegie over het oplossen van problemen.

Dale Carnegie (oorspronkelijk Carnegey) (24 november, 1888 – 1 november, 1955) was een Amerikaanse schrijver en de ontwikkelaar van beroemde cursussen in zelf-verbetering, salesmanship, collectieve opleiding, spreken voor publiek en interpersoonlijke vaardigheden. Hij was de auteur van How to Win Friends and Influence People, voor het eerst gepubliceerd in 1936, een van de allergrootste best-sellers aller tijden die zelfs vandaag de dag populair blijft.”

Lees verder »

« Pagina 1, 2 »

© 2013 | Meer met Teams - teamcoaching | Abel Tasmanstraat 7bis | 3531 GR Utrecht | E-mail: info@meermetteams.nl