Teamtraining: Leren van elkaar! (met feedback)

Feedback is eigenlijk gewoon met elkaar in contact komen. Ieder mens kan het, en nu gaan we het ook gewoon doen!

Feedback is geen eenrichtingsverkeer maar juist een onderzoekende dialoog, om elkaars waarden en overtuigingen te onderzoeken en de verschillen te benutten. Onderliggende patronen en angsten in de groep blokkeren vaak deze onderzoekende dialoog. Inzicht in deze onderstroom is een voorwaarde om echt contact met elkaar te gaan maken.

Tijdens de teamtraining brengen we met elkaar in beeld waar de feedback stokt (en waar het stroomt!) en oefenen uw teamleden met 1-op-1 feedback en groepsreflectie. Een ervaringsgerichte dag!

Aan de slag met de hele afdeling of organisatie? Dan is ons feedback festival misschien ook interessant.

Klanten over ons

“Een mooi begin met elkaar feedback geven op een manier die werkbaar is. Met inzicht in elkaars verschillen maar ook overeenkomsten in verwachtingen wat je van elkaar nodig hebt om samen verder te komen.”  Hanneke Heessels, Cliniclowns

Klik hier én lees meer over teamontwikkeling en feedback!

Als onderdeel van teamontwikkeling

Een veilig teamklimaat is een voorwaarde voor feedback (zie ook onderling vertrouwen en psychologische veiligheid). Feedback geven (en vragen!) vraagt Lef, een onderzoekende houding en daarna veel oefenen.

Overigens moet het ook weer niet té veilig zijn. Een groep is gebaat bij een zekere mate van onveiligheid. Bij teveel veiligheid kan de groep in slaap vallen. ‘Zo veilig als men nodig heeft om te kunnen bewegen, en zo onveilig als men nodig heeft om in beweging te komen.’ (Weisfelt, 2012)

Werkvorm om zelf al te oefenen met het geven (én ontvangen) van complimenten!

 1. Maak een taxi-opstelling met 4 stoelen
 2. De chauffeur neemt voorin plaats, de passagiers achterin
 3. De passagiers gaan positief roddelen over de chauffeur, bijvoorbeeld: wat waardeer je, welke kwaliteiten zie je etc
 4. Na 5-10 minuten kort uitwisselen hoe het was
 5. Wissel door!

Wij denken graag met u mee

Wij maken graag kennis in een (vrijblijvend) voorgesprek waarin het onderzoek begint naar een veilig leerklimaat in úw team, afdeling of organisatie. Bel of mail ons (030-2270461 / info@meermetteams.nl), lees meer over ons of vul ons contact formulier in.

  Uw naam:

  Uw telefoonnummer:

  Verder kijken? Bekijk ook eens onze andere trainingen!

  Basis: de TeamSpiegel

  • De TeamSpiegel™ geeft inzicht in de 6 aspecten van goed presterende teams
  • Alle teamleden ontvangen een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst over de samenwerking
  • In een zorgvuldig gesprek over de TeamSpiegel resultaten (mét het team en niet over het team) worden de teamleden samen eigenaar van de ontwikkeling van het team
  vervolg teamtraining

  Wij zijn trots om te werken met:

  teamtraining ziekenhuis radboud umc nijmegen teamtraining amsterdam stedelijk museum teamtraining-gemeente-utrecht or-training-mvo-nederland-utrecht teamtraining utrecht hogeschool voor kunsten utrecht teamtraining-umc-utrecht teamtraining ggd flevoland lelystad teamtraining amsterdam paradiso teamcoaching hogeschool arnhem nijmegen MEER