Teamtraining: Open communicatie

Open communicatie - onze vergaderingen zijn van toegevoegde waarde
Herkent u dat? Iedereen brengt zijn eigen standpunten in een overleg naar voren maar niemand luister écht naar elkaar.

Ontdek de kunst van het samenwerken

Met een aantal eenvoudige (maar krachtige!) communicatie uitgangspunten helpen wij om de samenwerking meer te laten stromen. Vergaderingen worden hierdoor effectiever en beslissingen duurzamer. In onze teamtraining staan experimenteren en ervaren centraal. Na een (korte) inleiding in de theorie gaan we het vooral doen! Speciale aandacht besteden we aan de transfer naar de praktijk. Daarvoor is (naast handvatten en tips) een diepere reflectie op ‘wat ons tegenhoudt’ om het te gaan doen essentieel.

Wilt u de volle diversiteit en potentie van uw team of afdeling benutten? Dan is deze training geschikt voor u!

Klanten over ons

““.. Deze trainers denken op maat met je mee en zijn zeer zorgvuldig in voor- en na-bereiding van een inspirerende dag!” – Sjoukje Egberts-Bosma, Landstede

Klik hier om een voorbeeldprogramma te bekijken. Het betreft het verbeteren van de communicatie tussen drie verschillende teams in een afdeling.

Klik hier én lees meer over effectieve communicatie!

Lees meer over de onderliggende theorie:

‘Bij Functioneel Subgroepen vormen gaat het om de verbinding te maken met elkaar op basis van overeenkomsten. Als we ervaren dat er naar ons wordt geluisterd, dat er op ons wordt afgestemd, dan ontspant er iets in ons.?Zo creëert werken met FS een klimaat van afstemming. In zo’n klimaat voelen mensen zich veilig. Als iemand zich veilig voelt heeft hij ruimte zijn ervaring te onderzoeken, is hij vrij en nieuwsgierig naar zichzelf, de wereld en anderen. De verschillen in het systeem worden zo steeds verkent binnen een subgroep van overeenkomsten. Dit stelt het systeem in staat de verschillen te onderzoeken en uiteindelijk te integreren.


Wij denken graag met u mee

Wij maken graag kennis in een (vrijblijvend) voorgesprek waarin het onderzoek begint naar een veilig leerklimaat in úw team, afdeling of organisatie. Bel of mail ons (030-2270461 / info@meermetteams.nl), lees meer over ons of vul ons contact formulier in.

  Uw naam:

  Uw telefoonnummer:

  Verder kijken? Bekijk ook eens onze andere trainingen!

  Basis: de TeamSpiegel

  • De TeamSpiegel™ geeft inzicht in de 6 aspecten van goed presterende teams
  • Alle teamleden ontvangen een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst over de samenwerking
  • In een zorgvuldig gesprek over de TeamSpiegel resultaten (mét het team en niet over het team) worden de teamleden samen eigenaar van de ontwikkeling van het team
  vervolg teamtraining